Blog

2023 Yılında Takip Etmeniz Gereken Teknolojiler

Her geçen gün teknoloji adım adım gelişiyor. Yaşam standartlarını yükseltmek ve zamandan tasarruf etmek için bilim insanları çalışıyor ve yeni projeler geliştiriyor. 2023 yılında da halihazırda bulunan teknolojiler geliştirilmeye devam edecek ve yeni projelere adım atılacak. Bu yazımızda 2023’te popülerleşecek teknolojileri araştırdık ve listeledik. 

IoT

IoT (Internet of Things) yani Nesnelerin İnterneti fiziksel eşyaların birbirleriyle bağlantı kurduğu bir iletişim ağıdır. Bu teknolojiyle cisimlerle birbiri arasında senkronizasyon kurulabiliyor. Endüstriyel alanlarda, üretimde ve günlük hayatta sıkça kullanılan Iot sayesinde işlerimizi kısa sürede halledebiliyoruz. 

IoT sayesinde verimlilik artıyor ve iş yükü azalıyor. Kullanım alanlarından biri olarak akıllı ev sistemini örnek gösterebiliriz. Isıtma, aydınlatma ayarları yapılabildiği gibi televizyon, klima, kamera gibi ev aletlerine bağlanılabilip uzaktan komut verilebiliyor. 

Edge Bilişim 

Edge Bilişim teknolojisi GPRS alt yapısıyla verilerin iletim hızını 3 katına çıkaran bir sistemdir. Bu sayede işlem hızında ciddi iyileştirmeler ve bulut depolamada daha az işlemci çalıştırmayı hedefliyor. 2023’te popülerleşecek teknolojiler arasındaki Edge bilişim teknolojisi verilerdeki gecikme süresini minimuma indirmeye yarıyor.  

5G 

5. nesil teknolojik cihazları temsil eden 5G kullanıcıya yüksek hızda internet, veri güvenliği, hızlı iletişim hedefliyor. 4G’ye göre 10 kat daha hızlı olan 5G kullanıcılarına pek çok avantaj sağlıyor. Kullanıcılar 5G ile HD kalitesindeki bir filmi saniyeler içerisinde indirebilecek. Çoğu Avrupa ülkesi 5G sistemine 2020 yılı itibariyle geçiş yapmıştı. Türkiye’deki geliştirmeler hâlâ devam ediyor.

 2023 yılında Türkiye’nin de 5G’ye geçeceği düşünülüyor. 

İnsansı Robotlar

Dünya 2022 yılında robot üretiminde oldukça gelişti. Bu gelişmeler 2023 yılında da devam edecek. 2023’te robotlar görünüş ve fonksiyon olarak daha fazla insanlara benzeyecek.  Gelişmiş insansı robotlar önümüzdeki yıllar itibarıyla hizmet sektöründe kullanılmaya başlanacak. 2023’te popülerleşecek teknolojilerden insansı robotlar otel, sağlık ve üretim sektörlerinde hem iş yükünü azaltacak hem de maliyetleri azaltacak. Ürettiği robotlarla Tesla, 2023’te insansı robot çalışmalarına daha fazla yatırım yapacak. 

Önümüzdeki yıl itibarıyla yazımızda sıraladığımız bu alanlar büyük ölçüde gelişim sağlayacak ve popülerlikleri oldukça artacak. Bunun gibi daha birçok içerik için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

reklam ajansı burs özel okul

seyr-i istanbul halic cafe diş hastanesi ne demek